Letnje škole

III Letnja škola urbanizma, Kragujevac 2008.

Kako do strategije prostornog i urbanog razvoja na nacionalnom i lokalnom nivou Republike Srbije

 

 

Tematski blokovi 

 

Ø        Planovima ka evropskim standardima 

Ø        Kako ka evropskom zakonodavstvu u oblasti urbanističkog i prostornog planiranja 

Ø        Upravljanje razvojem na lokalnom i nacionalnom nivou 

Ø        Kako doći do investitora 

 

Organizator

 

Udruženje urbanista Srbije u saradnji sa:

Ministarstvom za infrastrukturu i Republičkom agencijom za prostorno planiranje

 

Pod pokroviteljstvom:

Ministarstva za državnu i lokalnu samoupravu

Ministarstva finansija

Ministarstva trgovine i turizma

Ministarstva energetike

Ministarstva poljoprivrede

Ministarstva inostranih poslova

 

Cilj letnje škole je da predavanja i saopštenja ukažu na strateške pravce razvoja u Srbiji i okruženju. Istovremeno, kroz diskusiju učesnika će se otvoriti pitanja metoda implementacije na lokalnom i nacionalnom nivou. 

 

Ciljna grupa 

 

LOKALNA  SAMOUPRAVA - PLANERI - URBANISTI - PROJEKTANTI -IZVOĐAČI - JAVNA PREDUZEĆA - INVESTITORI - BANKE - PRIVREDNE   KOMORE

Predavači

Saopštenja će pripremiti veliki broj domaćih i stranih eksperata: Eminentni profesori sa Univerziteta Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i inostranstva i predstavnici Ministarstva Republike Srbije i nekih inostranih zemalja, Privredne komore Srbije, Stalne konferencije gradova, Agencije za prostorno planiranje i glavni arhitekti gradova.

 

U radu škole učestvovaće i predstavnici resornih preduzeća, domaći i strani investitori, finansijske institucije, banke i međunarodne organizacije.

 

Prateći materijal i aktivnosti Letnje škole urbanizma 2008.: Zbornik radova,propratni materijal, radni izlet/poseta kulturno-istorijskim znamenitostima Kragujevca i okoline i dr.

 

Važni datumi

Rok za dostavu abstrakta je 10.maj 2008.godine.

Rok za dostavu teksta je 18.maj 2008.godine.

Prijavu teme i abstrakta dostaviti na na e-mail: urbanist@EUnet.yu, Udruženje  urbanista Srbije, Beograd, Kneza Miloša 9/I, tel/faks 011/33 47 418, 063 81 05 864 (sekretar UUS, Svetlana Jakovljević) radove slati na e-mail: urbanist@EUnet.yu, jasna_maricevic@yahoo.com.

Detaljno uputstvo za pripremu rada za Zbornik može se videti na www.uus.org.yu ili će biti naknadno dostavljeno putem e-maila.

 

Smeštaj

Smeštaj učesnika je obezbeđen u hotelu "Šumarice"-Kragujevac, gde će se održati LŠU, o čemu će se detaljnije informacije dati u narednom Saopštenju.

Preuzmite