Glavne aktivnosti UUSa

Saloni urbanizma

Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja smotru najznačajnijih, aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija. Celokupna ili delimična postavka Salona prezentuje se u gradovima pokroviteljima i drugim gradovima u zemlji i inostranstvu. Učesnici Salona mogu biti članovi Udruženja urbanista Srbije i zainteresovane organizacije i pojedinci sa područja Republike Srbije, Republike Srpske i inostranstva.

Letnje škole

Letnja škola urbanizma je postala prepoznatljiva aktivnost Udruženja urbanista Srbije i van granica naše države. Nekada se Letnja škola urbanizma održavala u Dubrovniku, zatim u Republici Srpskoj, a zadnjih šest godina u Srbiji. Teme Letnje škole su svake godine različite i aktuelne, štampa se Zbornik radova, a broj učesnika je multidisciplinaran i sve masovniji.

Konkursi

UUS ima dugu tradiciju i veliko iskustvo u raspisivanju i organizaciji arhitektonskih i urbanisticko-arhitektonskih konkursa - samostalno ili u saradnji sa drugim organizacijama.